Labels

Belugalinzen met rijst en gekruide sojayoghurt

plantaardigheidjes.nl

Ingredients
  • ½ cup zilvervliesrijst 
  • 1 cup belugalinzen 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 1 kaneelstokje 
  • 1 tl gedroogde tijm 
  • 1 klein rood uitje, in vieren 
  • 1 winterwortel, julienne gesneden 
  • 1/3 cup rozijntjes 
  • handje platte peterselie, grof gehakt 
  • Olijfolie 
  • 1 zakje veldsla 
  • peper & zout 
Saus
  • ½ cup sojayoghurt, Provamel ongezoet 
  • 1 klein rood uitje, fijngesnipperd 
  • ½ tl gemberpoeder 
  • ½ tl korianderpoeder 
  • ½ tl komijnpoeder 
  • 1/4 tl kurkuma 
  • sap van ½ citroen 
  • Olijfolie 
  • zout & peper

Instructions

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de linzen in een pannetje, voeg de laurierblaadjes, kaneel, stukjes ui, en de tijm toe. Zet 1 a 2 cm onder water en breng aan de kook. Laat voor 25 minuten zachtjes koken.
  3. Giet af. Verwijder de grote stukken ui (kleine stukjes kunnen er gerust in blijven), kaneel en laurierblaadjes. 
  4. Meng hier de rozijnen,winterwortel, platte peterselie en een scheut olijfolie door.
  5. Wanneer de rijst klaar is meng je deze er ook doorheen. 
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Ondertussen in een klein koekenpannetje de olijfolie verhitten. Doe de ui, gember-, koriander-, komijn-, en kurkumapoeder in de pan en roerbak het voor een paar minuten tot de ui glazig is.
  8. Voeg dan de sojayoghurt toe en warm even mee. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
  9. Doe dan de helft van de gekruide sojayoghurt door het rijst-linzen mengsel. Verdeel dit over de borden, besprenkel met de overige gouden sojayoghurt en verdeel de veldsla eroverheen.

No comments:

Post a Comment